Aktivni način in Pasivni način

Go down

Aktivni način in Pasivni način Empty Aktivni način in Pasivni način

Objavlja  Administrator on Čet 05 Maj 2011, 06:41

Aktivni način in Pasivni način sta dve različni povezavi metode, ki določajo, kako se povežete z drugimi uporabniki, za prenos datotek.

Pasivni način je najenostavnejši način za uporabo in da deluje v skoraj vseh okoliščinah. Ta preprostost ima svojo ceno, čeprav. Pasivni način ima svoje omejitve v povezavi (pasivni uporabniki ne more povezati z drugimi uporabniki pasivno) in tudi povzroča pritisk na hubih kot vsi pasivni način komunikacije morajo iti skozi hub. Ta način je torej združljivostnem načinu in ga je treba le, kdaj, če ne morete uporabljati aktivni način.

Aktivna metoda je "standard" način za povezavo do druge, ampak glede na vaše omrežje topologije, je morda težko, da se omogoči. To bodo zajeti v kasnejšem poglavju.

Primerjava

Spodnja tabela prikazuje razlike med dvema povezavo načinov.

-------------------------------( Aktivni način )--------------- ----( Pasivna Mode )
Iskanje zahteve )--------( Neposredno / )----------( drugih uporabnikov preusmerjen preko vozlišč)
Rezultati iskanja )----------( največ 10 od vsakega uporabnika )-------( največ 5 od vsakega uporabnika)
Povezava omejitve )---( Noben )-------------------------------( pasivni uporabniki ne morejo povezati z drugimi uporabniki pasivno)
Konfiguracijo potrebne )----( Router konfiguracija potrebna, če je bil uporabljen )---( Noben)

Konfiguriranje Active mode

Zaradi velikega števila topologije, ki obstajajo, kar univerzalno podrobnosti o tem, kako nastaviti v aktivni način je težko. Zato bom opisati tri najpogostejše topologije in navodila za njih.

Topologija A

To sestavljata en sam računalnik priključen neposredno na internet prek "modem" (analogni, ISDN, DSL, itd), bodisi z dinamični ali statični IP naslov.

Aktivni način in Pasivni način ActiveTopologyA

Ta topologija na splošno ne potrebuje nastavitev, samo določimo aktivni način, ki omogoča v Nastavitve → Nastavitve povezave (Settings → Connection Settings). DC++ bo samodejno zazna vaš IP naslov in uporabo razpoložljivih vrat (port-v).

Če uporabljate požarni zid, boste morda morali izbrati določena vrata (porte) v požarnem zidu za uporabo DC++. Uporabite vse proste številke vrat (portov) med 1024 in 65535 in vnesite to v Nastavitve → Nastavitve povezave (Settings → Connection Settings). Da požarni zid dovoli DC++, da lahko sprejema povezave na teh vratih (port).

Topologija B

Ta je sestavljen iz računalnika kot del mreže, ki dostopa do interneta prek usmerjevalnika (router-ja). Vsi računalniki v omrežju ima statično, routable IP naslov (192.168.*.*). Ti naslovi so javno dostopni in usmerjevalnik ne izvaja nobenega naslova prevajalske službe, kot je NAT. Ta topologija je najverjetneje v univerzitetni / delo scenarije.

Aktivni način in Pasivni način ActiveTopologyB

Aktivni način konfiguracije za to topologijo je enak kot topologija A.

Topologija C

Ta je sestavljeno iz računalnika ali kot del mreže ali sam po sebi, ki dostopa do interneta prek naprave usmerjevalnika (router-ja) ali prehoda, ki je NAT (Network Address Translation) zmogljivosti. NAT je obravnava sistema, ki omogoča omrežje računalnikov, da obstaja v ozadju en IP naslov. Računalnikih znotraj omrežja bodo vsi, ki niso routable zasebne IP naslove (naslov obrazca 192.168.*.* - .*.*.* 10 ali 172. [16-31 ].*.*).

Domača omrežja, bo verjetno te vrste. Za nekatera pisarniška omrežja lahko uporabite tudi to topologijo.

Aktivni način in Pasivni način ActiveTopologyC

Aktivni način konfiguracije za to topologijo v dveh korakih:

● Nastavitev posredovanja vrat na usmerjevalniku / prehodu.
● Konfiguriranj Aktivne Nastavitve v DC++.

Konfiguriranje vrat (port) forwarding

Na žalost se ta proces imenuje različno z različnimi prodajalci usmerjevalnikov (router-jev). Lahko se imenuje vrata kartiranje (port mapping), virtualnih strežnikov (virtual servers) in z drugimi podobnimi imeni. Ne glede na ime, čeprav je koncept enaki. Ideja je, da imate dostop do nastavitev v usmerjevalniku (router-ju) in nastavite pravilno, da se vse povezave usmerijo na določena vrata v usmerjevalniku (številko vrat, si izberete sami), in kateri IP naslov ima računalnik v omrežju. Na tem računalniku je tudi DC++.

Podrobnejša navodila za postopek in primere za več usmerjevalnikov lahko najdete tukaj.
Za uporabnike SiOL modem-ov pa tukaj

Konfiguriranje DC++ nastavitve

Pod Nastavitve → Nastavitve povezave (Settings → Connection Settings), in je treba izbrati aktivni način in vnesti zunanji IP naslov. To lahko pridobite iz usmerjevalnika ali preko spletne strani, kot je ta Moj IP naslov. Številka vrat (port-a) mora biti tudi vpisana. To so števila vrat (port-a), ki je bila posredovana v prejšnjem odseku. Ko smo vpisovali številke v usmerjevalnik (router)


Veliko uspeha vam želi Europa Network

Administrator
Admin

Število prispevkov : 10
Points : 30
Join date : 04/05/2011
Age : 31
Kraj : Ajdovščina

Poglej uporabnikov profil http://europa-network.forumsl.net

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh


 
Permissions in this forum:
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu